Pitjit en Guasha behandeling

Pitjit is een massage met verschillende technieken, zoals Ceroh, Cupping, Gosok, Kompressen, Bindweefselmassage. Ceroh (ook onderdeel van acupunctuur genoemd GUASHA) is heel goed voor de doorbloeding. Met een  schraper (van hoorn of van jade) wordt na het insmeren bijvoorbeeld de rug of nek met cajeputi olie over de rug geschraapt.

Indonesische Massage


Ceroh, Cupping, Kompressen en Gosok

Ceroh spoort de belasting in het onderhuidse bindweefsel op en brengt het naar een laag waar de circulatie het uit het lichaam kan verwijderen. Op deze manier kan het onderhuidse bindweefsel onderzocht worden want onder de huid worden stippen en/of vlekken (petechiae of echymosis) zichtbaar.

Deze stippen/vlekken zorgen voor het genezingsproces. Na een paar dagen verdwijnen ze vanzelf. Na de ceroh kan cupping gegeven worden. Door de cups over het lichaam te bewegen wordt de huid als het ware losgetrokken (bindweefsel massage die ook goed is tegen cellulitis).

Kompressen gedrenkt in een extract van gemberwortel kunnen worden gegeven om de energiestroom te stimuleren en de doorbloeding te verbeteren waardoor afvalstoffen het lichaam beter en sneller kunnen verlaten.

Gosok: na het balsemen krijgt de pijnlijke plek een dieptewarmte door nog eens stevig te wrijven/masseren.

Moxalamp

Vanaf het beging van de behandeling tot het einde ligt u onder de Moxalamp die als zeer prettig wordt ervaren, vooral door mensen die kouwelijk zijn.

De moxalamp is een apparaat wat bestaat uit een ceramische plaat met een hitte-element. Deze plaat word geactiveerd door het hitte-element en creëert elektromagnetische golven die het celmetabolisme versterkt. De moxalamp kan voor vele doeleinden worden ingezet zoals bij reumatische aandoeningen, lichamelijke zwakte, verkoudheid, spieraandoeningen, huidaandoeningen etc.

Natuurgeneeskundige therapie seroh massage rugpijn

Bezoekersadres

Erkent en opgenomen in het Abituriënten Register van SHO Stichting Hoger Onderwijs.