Dorn Methode

De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan één kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

Behandelwijze Dorn


Tijdens deze behandeling beginnen we met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom (scoliose) gecorrigeerd. De cliënt beweegt zelf arm/been/hoofd tijdens de correctie. Hierdoor is deze behandeling een stuk zachter dan andere manuele behandelvormen. Pijnklachten zullen vaak direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. Daarnaast krijgt u een eenvoudige oefening mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt.

Na maximaal 3 behandelingen moet u duidelijk verbetering hebben van de klacht

Het aantal indicaties voor deze methode is heel groot. Dit heeft alles te maken met het feit dat door scheefstand in de wervels vaak zenuwen (deels) bekneld raken. Hierdoor kunnen signalen vanuit de hersenen naar het orgaan/systeem waarmee de beknelde zenuw verbonden is, niet goed meer worden doorgegeven. Dit geldt ook voor de prikkel vanuit het orgaan of systeem terug naar de hersenen. Door scheefstand in de wervels te corrigeren, kan ook de functie van de zenuwen zich herstellen en kunnen fysieke klachten, waarbij niet direct de link naar de rug was gelegd, tóch veranderen. Er wordt op deze manier wel gezegd dat 80% van alle fysieke klachten kan ontstaan door scheefstand in de wervelkolom.
 

Breuss Massage

Breuss Massage samen met Dorn Methode


Het is een diepwerkende rugmassage die gericht is op de lange rugspieren, de zogenaamde “lange rugstrekkers” en op de tussenwervelschijven. Deze tussenwervelschijven zijn de schokbrekers tussen de rugwervels. Ze worden door belasting en/of hoge spierspanning in elkaar gedrukt, waardoor de demping tussen de wervels minder wordt. Hierdoor kunnen ook zenuwen bekneld raken, wat weer pijnklachten en zelfs een verstoring van orgaanfuncties tot gevolg kan hebben.

De Breuss Massage is een zeer zachte, rustige en pijnloze massagetechniek en kan met succes en zonder gevaar worden toegepast bij hevige rugpijn, al dan niet met uitstralende pijn naar de benen. Denk hierbij aan klachten zoals deze voorkomen bij bijvoorbeeld spit, klachten door ‘slijtage’ van de tussenwervelschijven of een ‘verschoven’ wervel, hernia, ischias, (pseudo-) ischialgie, etc.

De Breuss geeft een diepe ontspanning van met name de spieren die zich direct naast en tussen de wervels bevinden. Deze ontspanning zorgt voor een ‘verlenging’ van de spieren, waardoor er weer meer ruimte ontstaat in de gehele rug en tussen de afzonderlijke wervels van de wervelkolom. Hierdoor krijgen de tussenwervelschijven en de spinale zenuwen hun normale ruimte terug. Dit maakt de Breuss uitermate geschikt als ontspanningsmassage bij pijn en/of stress.

De Breuss Massage is een op zichzelf staande techniek, maar het is gebleken dat deze massage heel goed te combineren is met de Dorn methode, zowel voor als na de behandeling. De Breuss Massage is als voorbehandeling aan te raden wanneer iemands lichaam, bijvoorbeeld door stress of pijn, te gespannen is voor de Dorn Methode. Als men na een behandeling met de Dorn Methode afsluit met een Breuss Massage wordt de wervelkolom nog beter gestrekt.

Bezoekersadres

Erkent en opgenomen in het Abituriënten Register van SHO Stichting Hoger Onderwijs.